ZAVRŠENI RADOVI NA ASFALTIRANJU PUTA U UBOSKOM -LJUBINJE


U suradnji sa Općinom Ljubinje i UNDP-om, a u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” koji realizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a finansiraju vlade Švicarske i Švedske, kao i Općina Ljubinje, upriličen je prijem Radovi na asfaltiranju puta Rdjusi – Ubosko s su izvedeni u mjesnoj zajednici Ubosko.
Ukupna vrijednost radova iznosila je 51,093 KM, od čega je učešće UNDP-a 27.000 KM, a učešće opštine Ljubinje 24.093 KM.
Prema riječima supervizora projekta, Vjekoslava Đoge, kojeg su angažovali Općtina Ljubinje i mjesna zajednica Ubosko, asfaltirano je ukupno 600 metara puta, od čega 400 metara novog asfalta i postavljen novi asfaltni sloj na oko 200 metara cesta.
Predsjednik mjesne zajednice Ubosko Milorad Bukvić, izrazio je zahvalnost UNDP-u, kao i opštini Ljubinje. Bukvić je podsjetio da je prošle godine, u sklopu ovog istog projekta, bilo oko 1,5 kilometara puta i da je sada još oko 700 metara stare ceste, te izrazio nadu da bi se u budućnosti ova preostala dionica mogla prekriti novim asfaltnim slojem.
Prijemu radova prisustvovali su predstavnici UNDP-a, angažovani stručni nadzor i predstavnici Općine Ljubinje.