Završeni radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava u Rudarskoj ulici


Obnova prometnice u Rudarskoj ulici u Čitluku danas je završena. Djelatnici tvrtke Kopex Dodig d.o.o. Čitluk prometnicu su obnovili od križanja sa Ulicom kralja Tvrtka do spoja s magistralnom cestom M 17.4, a obnova prometnice uslijedila je nakon što je u Rudarskoj ulici izgrađen kanalizacijski sustav.

 

Projekt izgradnje kanalizacijskog sustava i obnove prometnice financirala je Općina Čitluk, za koju je projekt izgradnje sekundarne kanalizacijske mreže u Rudarskoj ulici bio jeka važan zbog spajanja novih korisnika na kanalizacijsku mrežu, kao i uvezivanja kanalizacijske mreže naseljenog mjesta.

 

Nakon izvođenja radova vezanih za izgradnju kanalizacije izvršena je cjelovita sanacija prometnice s ciljem povećanja sigurnosti i udobnosti svih sudionika u prometu.

 

Valja napomenuti kako je u ranijem razdoblju kanalizacijski ustav izgrađen u Ulici kralja Tvrtka, nakon čega je isto učinjeno i u Rudarskoj ulici te da se cjelokupni projekt izgradnje kanalizacijskih sustava u navedenim ulicama uklapa u Integriranu strategiju razvoja općine Čitluk za razdoblje 2019. – 2027. godine.